Je bent hier:
Film 206 keer bekeken (meting gestart op: 26-03-15)

Like onze FB en blijf op de hoogte

Sliedrecht

Sliedrechts meest bekende band brengt een nieuwe single uit. Dat de bandleden André van Rekom, Rob Muller en Dave van Rekom het dorp diep in hun hart gesloten hebben blijkt wel uit de titel: 'Trug naar Sliedrecht'. | André van Rekom vertelt: ,,We spelen door heel het land, maar het leukst blijft het toch in Sliedrecht. Daar komen we altijd weer terug. Wat je hier meemaakt, maak je nergens anders mee. Aan de clip doen twintig figuranten mee, bijna allemaal uit Sliedrecht. Voor de bandleden ('we zijn geen echte muzikanten, we noemen ons bandertainers') is Sliedrecht het summum. Voor hen geldt, in tegenstelling tot het welbekende gezegde, dat het gras hier echt veel groener is dan bij de buren. | Clip: De band wordt vanwege hun kwaliteiten aangeraden naar de grote stad te gaan en daar carrière te maken. Ze komen er echter al snel achter dat ze zich er niet thuis voelen en niet de waardering krijgen die ze in hun Sliedrecht wel krijgen. Ze willen daarom weer snel terug naar hun oergrond. ,,Ik mis het Kompassie en d'n dijk, in mijn durp ben ik pas rijk", zingen ze.
De clip is deels in de Rotterdamse koopgoot opgenomen. Tijdens de opnames kwam er een bewaker die hen verbood opnames te maken en hen sommeerde te verdwijnen. ,,Toen we uitlegden waar we mee bezig waren stelde de man zichzelf aan als onze persoonlijke bodyguard en hield het publiek op afstand", vertelt André.
Bij de opnames in Sliedrecht stroomden publiek en figuranten toe en deed iedereen spontaan mee. ,,Kijk, dat is nu het verschil met de stad. Er was ook een prominente Sliedrechter die zomaar een rol mee ging spelen in de clip. Hij gooide zelfs een euro in de koffer, waarmee zogenaamd geld ingezameld werd."
Hij vervolgt: ,,We wilden al langer een single uitbrengen, maar vonden geen goed aanknopingspunt om het mee te combineren. Nu Sliedrecht het 950-jarig bestaan viert, is dat natuurlijk een mooie gelegenheid. We zijn drie maanden bezig geweest met teksten schrijven en er muziek bij te vinden; dat is goed gelukt."
'Trug naar Sliedrecht'

Jaartal2000 tot 2010
AuteurJan pak de Leuning
OnderwerpMuziek
Geplaatst doorSliedrecht Op Film