Je bent hier:
Film 165 keer bekeken (meting gestart op: 29-03-15)

Like onze FB en blijf op de hoogte

Dordrecht

Als je in Dordrecht komt, proef je historie en beleef je het water. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad dankt zijn ontstaan aan de imposante rivieren die het Eiland van Dordrecht van oudsher omringen.
Dordrecht is niet altijd een stad op een eiland geweest. Het was de Sint Elisabethsvloed van 1421 die de omgeving van de stad drastisch veranderde. Het nabij gelegen Nationaal Park de Biesbosch is ook een gevolg van de overstromingsramp.
Dordrecht is ontstaan in de 12e eeuw langs de Thure. De eeuw daarop kreeg Thuredrith stadsrechten. De eerste Vrije Statenvergadering (1572), de Dordtse Synode (1618-1619), Johan en Cornelis de Witt zijn belangrijke jaartallen en personen in de vaderlandse geschiedenis en hebben alles te maken met Dordrecht.
In het historische havengebied wandelt de bezoeker als het ware door de geschiedenis. De stad telt meer dan 1000 monumenten. Het is een stad met een rijke historie, maar ook een eigentijdse stad die de functie vervult van centrumgemeente in de regio Dordrecht.
ZichtOp: Dordrecht (NL)
OnderwerpRondleiding Dordrecht
Jaartal2010 tot heden
AuteurJan Geerling
Geplaatst doorDordt in beeld